Fusilli panna prosciutto e piselli |
noin 250 g Fusilli-pastaa
oliiviöljyä
nokare voita
neljästä viiteen siivua Prosciuttoa
2 valkosipulin kynttä
sipuli
pari desiä pakasteherneitä
0,5 dl vettä
1,5 - 2 dl kermaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
oreganoa
raastettua parmesaania
1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan
2. Paloittele prosciutto pieniksi paloiksi, hienonna sipuli ja leikkaa valkosipulin kynnet ohuiksi siivuiksi
3. Paista prosciutto, sipuli ja valkosipuli voissa ja öljyssä pannulla, kunnes prosciutto on rapeaa ja sen rasva on sulanut pannulle
4. Lisää jäiset herneet ja vettä pannulle ja keitä kunnes suurin osa vedestä on haihtunut
5. Lisää kerma, ripaus suolaa, oreganoa ja rouhittua mustapippuria. Siirrä pois liedeltä
6. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon pannulla, lapioi lautaselle ja raasta päälle parmesaania.
Ja joku vielä kehtaa väittää, että ruoanlaitto on vaikeaa!
Prosciutto on todella ohuiksi siivuiksi leikattua suolattua sianlihaa. Eikä sisällä mitään lisäaineita. Jos prosciuttoa ei syystä tai toisesta löydy, käytä Jamon Serranoa, prosciutton espanjalaista serkkua. Pekonia en suosittele; se on liian paksua, siinä on liikaa suolaa, siinä on usein savuaromia ja reilusti elintarviketeollisuuden lempilapsia - lisäaineita. Älä käytä myöskään ruokakermaa. Se on käytännössä vettä, kasvirasvoja ja lisäaineita, jotka pitävät ensin mainitut kivasti kimpassa. Jos haluat kuohukermaa kevyemmän vaihtoehdon, käytä esimerkiksi Valion luomu ruokakermaa, jossa on ainoastaan 15 % rasvaa. Siinäkin lisänä toisaalta tapiokaa ja guarkumia. Nämä ovat kuitenkin kasviperäisiä lisäaineita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kokemuksia ja kommentteja!