mustikkakakku |
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
1 dl crème fraîchea
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g jäisiä mustikoita
kuorrute:
200 g Mascarponea tai muuta tukevaa tuorejuustoa
0,5 dl crème fraîchea
pari desiä tomusokeria
muutama teelusikallinen sitruunamehua
1. Sekoita lämmin voi ja sokeri tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella, ja lisää munat ja crème fraîche taikinaan
2. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri 3 dl jauhoihin. Vatkaa jauhot taikinaan
3. Pyörittele jäiset mustikat lopussa (0,5 dl) vehnäjauhossa ja kääntele taikinan joukkoon
4. Voitele vuoka voilla ja korppujauhoilla, tai käytä irtopohjavuokaa
5. Paista kakku 175 asteessa alimmalla tasolla 45-60 minuuttia
6. Sekoita kuorrutteen ainesosat, ja lisää tomusokeria jos seos vaikuttaa liian löysältä
7. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele vaikka basilikan lehdillä
Tuorejuustoa ostaessa päädyin lopulta Mascarponeen, koska melkein kaikki muut tuorejuustot on korjailtu useilla lisäaineilla. Nyrkkisääntönä, "mitä kevyempää sitä enemmän E-koodeja". Ei kiitos, aito italialainen Granarolon Mascarpone on aitoa tavaraa, tosin ei mitään kevyttä. Who cares! Jos kerran kuussa syö kakkua, niin ei siihen kyllä mitään vesi-kasvirasva-lisäaine-mukatuorejuustoja lisätä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kokemuksia ja kommentteja!