sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pinaatticannellonit

Joulua ja uutta vuotta on vietetty, ja vaikka mitä muita tekosyitä. En ole siis päivittänyt blogiani pitkään aikaan. Nyt palaan kuitenkin erittäin maittavan ohjeen kera. Sovitaan, että tämä ele sovittaa kaikki menneet syntini ja voin aloittaa tämän vuoden puhtaalta pöydältä. Uuden vuoden lupauksista sen verran, että puolen yön nousuhumala johti taas suuriin lupauksiin, joita en todennäköisesti kykene pitämään. Lupasin kuntoilla ja käydä lenkillä edellisvuotta useammin (tiedän, todella omaperäistä) ja olla tunnollisempi. Mitä jälkimmäinen sitten ikinä tarkoittaakaan. Teen vielä yhden lupauksen näin viikon myöhässä; lupaan täten syödä yhtä hyvin ja yhtä aidosti kuin vuonna 2011.

Tässä eräs kehittelemäni ohje. En tehnyt pastataikinaa, vaan käytin valmiita kuivapasta-cannelloniputkia. Nämä voidaan valmistaa myös lasagnelevyistä, mutta ne eivät pysy rullattuina kuin korkeintaan kuumaliimalla, jonka makua yltiöpäinenkään muskottipähkinän käyttö ei valitettavasti peitä.

pinaattia on putkiin tungettu, ja laitimmainen näyttää lysähtäneen















cannelloniputkia

täyte
oliiviöljyä
pussillinen pakastepinaattia
sipuli
valkosipulin kynsi
purkillinen ricottajuustoa
hieman raastettua parmesaania
kananmuna
raastettua muskottipähkinää
rouhittua mustapippuria
suolaa


kastike
oliiviöljyä ja voita
noin puoli dl vehnäjauhoja
ainakin puoli litraa lämmintä punaista maitoa
muutama dl raastettua parmesaania
muskottipähkinää
suolaa
valkopippuria


1. Valmista täyte kuullottamalla hienonnettu sipuli, valkosipuli ja pinaatti oliiviöljyssä.
2. Sekoita ricotta, parmesaani ja kananmuna kulhossa ja lisää kuullotetut ainekset joukkoon.
3. Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla.
4. Täytä cannellonit käyttäen apuna pientä teelusikkaa ja lado ne voideltuun uunivuokaan.

5. Valmista besciamella-kastike eli lisää sulaan oliiviöljy-voiseokseen jauhot, älä ruskita jauhoja, vaan aloita heti lisäämään maitoa. Hämmennä kastiketta vimmatusti, ettei se pala pohjaan.
6. Kun maitoa on lisätty sen verran, että kastike on sopivan sakeaa, lisää joukkoon parmesaani ja hämmennä niin kauan että juusto on sulanut kastikkeen joukkoon.
7. Nosta kattila liedeltä, mutta älä lopeta vielä hämmentämistä. Mausta ja maista.
8. Voit lopettaa hämmentämisen ja kaataa kastikkeen cannellonien päälle uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin; avainsanat: 200 astetta, 25 minuuttia.

Siinäpä se tuli tehtyä. Melko hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kokemuksia ja kommentteja!