tiistaina

Kokonaisena paistettu broileri

Kanaa ei valitettavasti suomalaisista kaupoista saa, mutta paremman puutteessa kannattaa kokeilla kokonaisen broilerin valmistamista. Passiivinen valmistusaika kestää puolitoista tuntia, mutta valmistelut sujuvat kädenkäänteessä ja lopputulos on odottelun arvoinen. Ihaillessani uunissa paistuvaa lintua ajattelin optimistisesti, että annoksesta riittäisi syötävää muutamalle päivälle. Vatsani oli tällä kertaa eri mieltä.


paistettu broileri















Kokonainen broileri
rkl oliiviöljyä
reilu tl suolaa
tl paprikajauhetta
tl currya
puolikas sitruuna

1. Jos käytät pakastettua broileria, anna broilerin sulaa rauhassa pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa noin vuorokausi. Jos taas valitset pakastamattoman broilerin, ota se huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta
2. Hiero broilerin pintaa kauttaaltaan sitruunanpuolikkaalla ja purista mehu broilerin sisälle. Sekoita öljy ja mausteet tahnaksi. Hiero mausteöljy broilerin ulko- ja sisäpinnoille. Anna mausteiden imeytyä puolisen tuntia
3. Paista 175 asteisessa uunissa puolitoista tuntia, jonka aikana valele broileria ajoittain uunivuokaan valuneella paistonesteellä.

Tarjoa salaatin kanssa.

Melko mehukas on lopputulos!



















Kuten jo aiemmin blogissa mainittua, ei Suomesta tahdo edelleenkään löytyä kokonaisia kanoja kauppoihin myytäväksi. Kananliha on taatusti maukkaampaa kuin kiireellä kasvatettu broileri, mutta minkäs teet. Kyselkää kananlihan ja eritoten luomukananlihan perään. Kyllä se varmasti palautetaan kauppohin, jos kysyntää vaan riittää.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi07:56

    Sitä olenkin kovasti miettinyt että mistä sais luomukanaa ostettua. Mistähän kannattais alkaa kyselemään.. Yksi vaihtoehto olis ottaa kesäks kasvatteja tuohon omalle pihalle mutta muutamalla kanalla ei kovin pitkälle pötki.

    T.Senni

    VastaaPoista
  2. Suomalaista luomukananlihaa ei saa tällä hetkellä oikein mistään. Syykin on selvä: lihayritykset eivät suostu ostamaan pieniä luomukanaeriä. Esimerkiksi Atria on maininnut pelkäävänsä vapaana kasvaneiden kanojen salmonellariskiä. Että sillä tavalla. Esimerkiksi Ruotsissa myydään luomukanaa, joten eiköhän tuo ole vain tahtokysymys. Joidenkin tietojen mukaan tilanne on niin vääristynyt, että osa kanaloista antaa paikoitellen ilmaiseksi teuraalle meneviä munineita kanoja, koska muuten ne vain hävitettäisiin. Tai vaihtoehtoisesti syötettäisiin minkeille rehuna.

    Jotkut kauppiaat tosin myyvät ulkomaista luomukanaa - ainakin suuremmissa kaupungeissa.

    ps. Asialle on perustettu myös adressi, mutta nimiä on vielä säälittävän vähän. (http://www.adressit.com/vaadimme_luomukanaabroileria_paivittaistavarakauppoihin)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi20:28

    Kiitos vastauksesta!
    Ehdottomasti allekirjoitan tuon heti ja pistän linkin jakoon, että joku muukin allekirjoittaisi.

    -Senni

    VastaaPoista
  4. Anonyymi03:44

    Virosta tilataan usein suomalaisiin kauppoihin pieniä eriä luomukanaa. Tosin harvemmin sattuu silmään moisia erikoisuuksia.

    VastaaPoista

kokemuksia ja kommentteja!