keskiviikkona

Omenapiirakka

Keskiviikon kunniaksi leipomusvaihde silmään. Nyt on pääsykokeissa käyty ja helpottunut olo purkautuu luonnollisimmin syömällä jotakin hyvää. Joillekin leipominen tuntuu sujuvan suorastastaan synnynnäisesti, mutta tässä naurettavan helppo resepti sellaisellekin, jonka peukalo kasvaa pystysuoraan kämmenestä. Ainekset löytyy jokaisesta kaapista. Ja mikä tottakai hienointa, on hyvää!

valmis piiras









 2,5 dl vehnäjauhoja
reilu tl leivinjauhetta
1,5 dl fariinisokeria
tl vaniljasokeria
purkillinen kermaviiliä
75 grammaa sulaa voita
noin 4 luomuomenaa
jauhettua kanelia 

 
 1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vispaa jauhoseos ja fariinisokeri sekaisin ja lisää sulatettu hieman jäähtynyt voi ja kermaviili.
2. Voitele vuoka voilla ja jauhota halutessasi korppujauhoilla. Painele taikina vuokaan.
3. Leikkaa omenat puolikuiksi ja painele taikinaan. Ripottele päälle kanelia ja paista 200 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Senhän toteaa helpoiten tulitikulla (ei sillä sytytyspäällä). Jos tikkuun jää taikinaa - takaisin uuniin!

tästä sitten suuhun laitetaan lusikalla















Makean piirakan seuraksi sopii perinteisen vaniljakastikkeen sijasta myös turkkilainen jogurtti. Päälle vielä hieman vaaleaa siirappia niin valmista tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kokemuksia ja kommentteja!