Ovis Molis ja espresso |
3 keitettyä munaa
150 g luomuvehnäjauhoja
90 g luomusokeria
4 rkl huoneenlämpöistä voita
halutessasi hieman vaniljaa (ei pullosta!)
2 rkl täysmaitoa
aprikoosihilloa tai mitä tahansa muuta jääkapissa sattuu olemaan
1. Erottele keitetyistä kananmunista keltuaiset ja säästä valkuaiset muuhun ruoanlaittoon. Murenna keltuaiset kulhoon.
2. Siivilöi sokeri ja jauhot kulhoon, lisää voi (ja vanilja) ja ala vispata sähkövatkaimella. Lisää maito ja jatka vatkaamista.
3. Kun kaikki ainekset ovat sekoittuneet taikinaksi, pyörittele niistä muutaman sentin paksuisia "käärmeitä", kääri leivinpaperiin ja laita jääkaappiin lepäilemään puoleksi tunniksi.
4. Lämmitä uuni 175 asteeseen, ja ota uunipelti esille. Ota taikina jääkaapista, leikkaa käärmeistä muutaman sentin paksuisia paloja ja pyörittele palloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paina peukalolla pallojen keskelle kolo ja kaaviloi sinne vajaa teelusikallinen hilloa.
5. Paista kymmenestä viiteentoista minuuttiin uunissa ja odota hetkinen, että ne jäähtyvät.
Nämä keksit kestävät säilytystä hyvin suljetussa rasiassa. Minä taisin syödä niitä kahvin kanssa noin viikon ajan.
Oikein hyvää, meillä menee yhdellä kahvilla. Johtuisiko syöjien määrästä?
VastaaPoista