sunnuntaina

Omena-ohrarisottoa ja inkiväärisiikaa

Positiivisia puolia Ouluun muuttaessa on ilman muuta se, että kala on halvempaa kuin itäisessä Suomessa. Lunastin lähikaupasta muutaman mukavan kokoisen siian ja päätin valmistaa ne jotenkin normaalista poikkeavalla tavalla (normaaliksi tässä tapauksessa luetaan pannulla paistaminen ja pelkällä suolalla maustaminen). Siika on minulle melko tuntematon saalis elintarvikemyymälän tuoretiskiltä - tätä kokemusta rikkaampana, voin suositella sitä lämpimästi. Uunissa kypsennetyn siian lisäksi kehittelin omenaisen ohrarisoton, joka toimi kalan kumppanina varsin hienosti. Ohje on kahdelle.

siika ja risotto sovussa samalla lautasellamuutama kokonainen siika
suolaa
mustapippuria
kirveliä
inkivääriä ohuina lastuina


risotto
loraus oliiviöljyä
reilu dl rikottuja ohjasuurimoita
vajaa litra kasvislientä
sipuli
valkosipulinkynsi
kiinteä omena
ripaus kurkumaa
suolaa
mustapippuria

1. Jos pyydystit siian itse etkä ostanut sitä kalatiskistä valmiiksi perattuna, avaa vatsa ja poista kalasta sisäelimet. Huuhtele huolellisesti.
2. Kuori palanen inkivääriä ja leikkaa siitä ohuita lastuja. Asettele kalat uunipellille, ripottele sisään suolaa ja mustapippuria sekä muutamia inkiväärilastuja ja kuivattua kirveliä.
3. Kuullota paksupohjaisessa kattilassa tai kasarissa sipulia sekä valkosipulia. Lisää joukkoon kurkuma sekä kuorittu ja kuutioitu omena. Laita joukkoon vielä ohrasuurimot ja kääntele hetkinen, jonka jälkeen lisää lientä sen verran että risottoainekset peittyvät, mutteivät kuitenkaan ui liemessä.
4. Laita kalat 200 asteiseen uuniin noin 15-20 minuutiksi kalan koosta riippuen. Keittele risottoa hiljakseen hämmennellen noin 20 minuutin ajan, lisäten lientä aina kun entinen on lähes kokonaan imeytynyt.

Lorauta sekä kalalle, että risotolle hieman hyvää oliiviöljyä.

Tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kokemuksia ja kommentteja!