lauantaina

Pastaa kermaisessa vodkakastikkeessa

Perinteisten italialaisten reseptien jälkeen modernia fuusiokeittiötä. Vodka antaa kastikkeelle hauskan säväyksen, maku tuntuu lähinnä hedelmäisenä. Erittäin hyvää ja valmistuu vartissa. Ohje kahdelle.

pastaa vodkakastikkeessa












250 g pastaa (itse käytin tällä kertaa chifferipastaa)
ruokalusikallinen voita
valkosipulin kynsi
neljä tomaattia tai vastaava määrä tomaattimurskaa
puolitoista desilitraa kuohukermaa
neljä ruokalusikallista vodkaa
tuoretta basilikaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

1. Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan. Hienonna valkosipuli (paloittele tomaatti ja poista siemenet)
2. Sulata voi pannulle, lisää valkosipuli ja tomaatti. Anna kypsyä muutama minuutti
3. Lisää vodka ja anna kiehua viitisen minuuttia kovalla lämmöllä
4. Lisää kerma ja pienennä lämpöä. Keitä kastiketta kasaan muutaman minuutin ajan. Lisää tarvittava määrä suolaa ja pippuria. Sekoita pasta huolellisesti kastikkeen joukkoon. Anna vetäytyä hetkisen, nostele lautasille ja koristele tuoreella basilikalla

Syö.

Suosittelen ruokajuomaksi raikasta valkoviiniä. Käytin kastikkeeseen tanskalaista Danzka Vodkaa. Ja niille joiden mielestä vodkalle löytyy parempiakin käyttötarkoituksia: olen samaa mieltä. Aivan uskomattoman hyvää tämä on silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kokemuksia ja kommentteja!