keskiviikkona

Sienilasagne

Onhan tämä hieman suuritöinen ruoka, mutta kyllä se on kaiken vaivan arvoista. Sitäpaitsi annoksesta pari ihmistä syö kaksi vuorokautta. Kevyttä tämä ruoka ei ole, mutta kuten Lipposen Paavo asian nasevasti kiteytti so what? Riisikakkuja saa käydä kaupasta jos siltä tuntuu.

sienilasse















kuivattuja lasagnelevyjä tai itse kaulittua pastalevyä
hieman parmesaaniraastetta viimeistelyyn

sienitomaattikastike:
oliiviöljyä
puolisen kiloa tuoreita sieniä, esimerkiksi herkkusieniä ja -tatteja
sipuli
valkosipulin kynsi
tlk tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa
ripaus sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria

valkokastike:
pari ruokalusikallista vehnäjauhoja
saman verran voita
puoli litraa täysmaitoa
suolaa
raastettua muskottipähkinää
100 g raastettua parmesaania
150 g pakastepinaattia tai saman verran paistettua tuoretta pinaattia
rouhittua mustapippuria

1. Voitele uunivuoka. Sulata pakastepinaatti.
2. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetkinen oliiviöljyssä, lisää pilkotut sienet ja paistele sen aikaa, että suurin osa sienten luovuttamasta nesteestä häviää. Lisää tomaattimurska, basilika ja sokeri ja anna porista sakeaksi kastikkeeksi. Lisää vielä suolaa ja pippuria maun mukaan. Kastike on valmis.
3. Sulata kattilassa voi ja lisää vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi, mutta älä ruskista jauhoja. Lisää maitoa vähän kerrallaan sekoittaen niin että kastike pysyy koko ajan paksuna. Käytä paksupohjaista kattilaa ja muista sekoitella koko ajan, muuten palaa pohjaan. Lisää raastettu juusto kastikkeeseen. Vielä pinaatti ja mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla. Toinen kastike valmis.
4. Kaada uunivuoan pohjalle ensin hieman valkokastiketta, sitten lasagnelevyjä, tomaatti- ja valkokastiketta, lasagnelevyjä, tomaatti- ja valkokastiketta, ja näin jatkaen niin kauan että ainekset alkavat täyttää vuoan. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle enää valkokastiketta ja parmesaaniraastetta.
5. Paista 175 asteissa uunissa noin puolisen tuntia. Anna vetäytyä ainakin 20 minuuttia.

On se vaan hyvää.

2 kommenttia:

  1. Herkkua!! Ite tein sienilasagnea kuivatuista lampaankäävistä ja laitoin kaveriks vuohenjuustoa! :P

    VastaaPoista
  2. Voi että, olisikin lampaankääpää takataskussa! Vuohenjuusto on myös herkkua. Seuraavan kerrana ajattelin tehdä perinteistä Lasagne al Fornoa, johon laitetaan ricottaa.

    VastaaPoista

kokemuksia ja kommentteja!