tiistai 22. huhtikuuta 2014

Keitetyt sinisimpukat

Tässä simppeli, mutta ah niin toimiva ohje simpukoiden valmistukseen. Ajatuksena on, että simpukat kypsyvät viinihöyryssä. Kasvatetut sinisimpukat ovat eettistä ruokaa! Niitä voidaan viljellä hyvin monenlaisissa ympäristöissä ja lisäksi ne puhdistavat vesistöjä. Ruoanlaitossa käytän pääasiassa luomuviinejä. Luomuviinejä koskeva asetus rajoittaa sulfiittipitoisuutta, joten niissä on vähemmän rikkiä. Tämän lisäksi lämpökäsittelyä, suodatusta, kirkastusta ja tanniinien käyttöä on säädelty.

Simpukat sulassa sovussa















reilu nokare voita
pari sipulia
muutama valkosipulin kynsi
muutama desi valkoviiniä
muutama kilo sinisimpukoita

1. Pese simpukat.
2. Kuullota sipulia voissa hetkinen ja lisää valkoviini.
3. Kun viini kiehuu, lisää simpukat ja anna niiden kypsyä viinihöyryssä noin 5 minuuttia.

Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Siinä se! Eipä tästä ruoanlaitto paljon helpotu. Lasillinen kylmää, kuivaa valkoviiniä ja vaaleaa leipää lisäksi. Muuta ei vaadita.

Lisää tietoa simpukoista ja kestävästä kalansyönnistä löydät esimerkiksi näistä osoitteista:
Simpukoiden viljelystä, tuotannosta ja kaupasta.
WWF:n kalaopas

1 kommentti:

  1. Sulle olis haastetta mun blogissa! http://sitruunapisaran.blogspot.fi/ :)

    VastaaPoista

kokemuksia ja kommentteja!