sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Vuohenjuusto-tomaattikeitto

Pitkästä aikaa. Täällä sitä ollaan taas. Pari vuotta meni välissä ahkerasti opiskellessa, mutta nyt tuntuu, että on taas aikaa pyörittää blogia. Ruoan kanssa pelehtimistä en ole todellakaan unohtanut tässä välissä, mutta valokuvia en ole muistanut ottaa. Näihin viime vuosiin on kuulunut meksikolaisia iltoja, gluteenitonta leipomista ja reilu kuukausi Bangladeshin paahtavan auringon alla vapaaehtoistyössä. Näistä kaikista on tarttunut mukaan valtava määrä reseptejä, joita päivittelen tänne sitä mukaan, kun niitä valmistan ja muistan kuvata. Aloitetaan nyt kuitenkin tällä sunnuntai-iltapäivän sopalla, joka syystä tai toisesta on jäänyt vielä blogiin lisäämättä, vaikka sitä silloin tällöin keittelen. Tervetuloa mukaan!

soppaa lautaselle, kas näin














kaksi tölkkiä tomaattimurskaa (esim. Mutti)
puoli litraa kasvislientä
sellerinvarsi
sipuli
valkosipulin kynsi
peruna
porkkana
150-200 g vuohenjuustoa

1. Pilko vihannekset pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä muutama minuutti paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lisää liemi ja anna porista viitisen minuuttia.
3. Lisää tomaattimurska ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
4. Murustele vuohenjuusto keiton sekaan ja anna porista vielä muutama minuutti.
5. Aja soppa tasaiseksi joko blenderillä tai sauvasekoittimella.

Tarkista maku, lisää suolaa ja mustapippuria. Valmista on!

Soppaan voi lisätä alkuvaiheessa hieman valkoviiniä. Tavallisesti keittoon ei kuulu perunaa, mutta mielestäni se suruustaa keittoa hieman. Muttin tomaattimurskasta on jauhettu jo niin paljon ruokablogeissa, että totean vain tämän. Siinä on makua. Silloinkin kun tomaattisesonki ei ole Suomessa kuumimmillaan, löytyy tuoretta makua tölkistä. Tämän keiton kanssa voi nauttia vaikka lasin kylmää valkoviiniä ja vaaleata leipää, jonka pintaan hierotaan valkosipulia, valellaan oliiviöljyllä ja grillataan muutaman mozzarellasiivun kera. Ei oo tietenkään pakko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kokemuksia ja kommentteja!