torstaina

Avokadoinen salaatti

Tämä salaatti syntyi vahingossa kun yritin soveltaa jäljelle jääneistä aineksista maistuvaa salaattia lomaviikon lopulla Espanjassa. Päätin valmistaa kylmää ja raikasta salaattia, koska ulkona oli paahtavan kuuma. Kuten jo aiemminkin todettua, keli on ollut melko kaukana paahtavasta, mutta ei lienee pahitteeksi keventää ennen viikonlopun herkutteluja. Ohje kahdelle.

avokadoa on tässä salaatissa















avokado
purkki kermaviiliä tai vastaava määrä turkkilaista jogurttia
muutama ruokalusikallinen sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
rouhittua mustapippuria

puolikas kurkku
kolmasosa kesäkurpitsasta
kolmesta neljään tomaattia
sellerin varsi
150 - 200 g vihreää salaattia, kuten jäävuorisalaattia, lehtisalaattia, tammenlehtisalaattia, rucolaa, romainea tai jotakin muuta vastaavaa
omena
(katkarapuja)
hyvää oliiviöljyä


1. Halkaise avokado ja irrota kivi. Koverra avokadon sisus kulhoon, soseuta se haarukalla, lisää kermaviili ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
2. Paloittele kurkku ja selleri paloiksi. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan, poista siemenet ja paloittele kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Halkaise tomaatti neljään osaan ja poista siemenet ja kanta, leikkaa tomaatin neljännekset pieniksi paloiksi. Silppua salaatti pieneksi silpuksi ja paloittele omena
3. Siirrä paloitellut vihannekset ja omena kulhoon ja kaada sekaan avokado-kermaviiliseos. Sekoita hyvin ja lorauta oliiviöljyä päälle. Halutessasi lisää salaattiin myös kuorittuja katkarapuja. Ja päälle tuoreita yrttejä.

Anna mennä ja nauti, hyvällä omalla tunnolla. Kyllä se kesä sieltä tulee.

Ja luomuvihanneksia tottakai! Ne maistuvat paremmalle eikä niitä tarvitse pestä niin huolellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kokemuksia ja kommentteja!