torstaina

Lähi-idän perunaomeletti

Lähi-idän ruokakulttuuria esittelevä opus kertoi minulle, että tämä ruoka on ihanteellinen kuuman päivän kevyt ruoka. Kuumempikin saisi olla.

lähi-idän perunaomeletti















6 kiinteämaltoista perunaa
6 munaa
reilusti persiljaa, kirveliä tai korianteria, riippuen mistä tykkää
suolaa
puolikas tl leivinjauhetta
puolikas tl jauhettua kurkumaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus kanelia
rouhittua mustapippuria
puoli dl öljyä
sitruuna
 
1. Kuori perunat ja keitä suolavedessä noin 25 minuuttia. Hienonna käyttämäsi yrtit
2. Kaada perunoista vesi ja muussaa ne vielä lämpiminä haarukalla. Anna perunasoseen jäähtyä hieman, ja sillä välin vatkaa munat kulhossa
3. Lisää yrtit ja munat perunasoseeseen, sekoita joukkoon myös leivinjauhe, kurkuma, muskottipähkinä ja pippuria. Mausta suolalla.
4. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kaada perunamunaseos pannuun. Laita kansi päälle ja anna hyytyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes omeletti on keskeltäkin kypsä
5. Kytke uuniin grillivastus, kumoa omeletti uunivuokaan ja kypsennä uunissa vielä kymmenisen minuuttia. Siivuta sitruuna ja koristele omeletti sitruunalla ja yrteillä.

Oikein messevä ruoka on tämä, kaneli tuo omelettiin hienon lisän, sitäpaitsi todella helppo valmistaa. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Jos kanojen hyvinvointi yhtään kiinnostaa, niin valitkaa luomukananmunat. Kanat saavat olla vapaasti sisällä ja pääsevät välillä uloskin jaloittelemaan. Kanoille syötetään luomurehua, ne saavat ottaa hiekkakylpyjä ja maistella juureksia, heinää ja välillä matosiakin. Niille ei tarjota ravintolisiä tai synteettisiä aminohappoja kuten heikompiosaisille kavereille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kokemuksia ja kommentteja!