tiistaina

Helppo pinaatti-naudanlihacurry

Jauhelihaa syödään Suomessa valtavia määriä. Sitä kuluu yli 30 miljoonaa kiloa vuodessa. Kun listattiin suomalaisten kymmenen lempiruokaa, oli tässä joukossa viisi jauhelihaa sisältävää ruokalajia. Makaroonilaatikko, lihapullat ja jauhelihakastike kärjessä tottakai. Ajattelin tarjota hieman erilaisen vaihtoehdon jauhelihan käyttöön, sen voi valmistaa myös naudanlihasuikaleista, palapaistista tai miksei myös soijarouheesta. Sopii syötäväksi riisin, couscousin tai vaikkapa ohran kanssa.

pinaattijauhelihacurry



















400 g naudanjauhelihaa
150 g pakastepinaattia
sipuli
muutama valkosipulin kynsi
kolme kypsää tomaattia tai tomaattimurskaa
pari desiä vettä
puolikas tl paprikajauhetta
puolikas tl kurkumaa
puolikas tl juustokuminaa
puolikas tl jauhettua korianteria
puolikas tl currya
tl suolaa
rouhittua mustapippuria
0,25 dl laadukasta öljyä (esim. rypsi-, auringonkukka- tai oliiviöljyä)


1. Sulata pinaatti ja purista pois ylimääräinen neste. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista simenet, leikkaa vielä noin sentin paloiksi.
2. Laita liha, pinaatti, sipuli, valkosipuli ja tomaatit kattilaan, paista hetkinen ja mausta paprikalla ja kurkumalla.
3. Lisää vesi (tomaattimurska) ja suola ja keitä 10-15 minuuttia.
4. Lisää öljy, juustokumina, korianteri ja curry ja keitä hämmentäen kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Eikun lautaselle ja syömään!

Käytin luomunaudanjauhelihaa. Suosittelen jauhelihan sijaan käyttämään mahdollisimman paljon kokolihaa, koska se on usein parempilaatuista, vähempirasvaista ja mikä tärkeintä paremman makuista. Lähes kaikki laatikkoruoat onnistuvat myös vaihtamalla jauheliha soijarouheeseen tai jauhamalla liha itse. Silloin ainakin tietää, mitä jauheliha sisältää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kokemuksia ja kommentteja!