tiistaina

Paistettuja silakoita ja pannukermaperunoita

Kalaa tekisi mieli syödä useamminkin, mutta hinnat ovat kohtuuttoman korkeita täällä päin. Käytän kuitenkin usein muikkuja ja silakoita, joista varsinkin jälkimmäiset ovat turhan aliarvostettuja. Eikun pannut esille ja paistelemaan! Ohje parille ihmiselle, joilla on terve ruokahalu.

silakoita ja perunaa















puoli kiloa silakkafileitä
voita
öljyä
pari desiä korppujauhoja
tl suolaa
rouhittua mustapippuria

6 - 8 perunaa
voita
öljyä
sipuli
valkosipulin kynsi
puoli dl vettä
1 - 1,5 dl kermaa
tl suolaa
rouhittua mustapippuria

1. Kuori perunat ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli
2. Huuhtele silakat kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Sekoita syvälle lautaselle korppujauhot, suola ja pippuri
3. Keitä perunakuutioita suolatussa vedessä muutama minuutti ja pyörittele sillä välin silakoita jauhoseoksessa
4. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetkinen nokareessa voita ja öljyä, lisää perunat ja sekoittele välillä
5. Laita toiselle kuumalle pannulle voita ja öljyä, asettele jauhotetut silakkafileet nahkapuoli alaspäin pannulle ja käännä muutaman minuutin kuluttua paistumaan myös toiselta puolelta. Nostele folion alle odottelemaan ja lado uusi satsi silakoita pannulle
6. Lisää perunoille puoli desiä vettä ja anna kiehua kunnes vesi on lähes kokonaan haihtunut. Lisää kerma, pienennä lämpöä ja anna hautua vielä muutama minuutti. Tarkista suola ja rouhi mustapippuria. Silppua sekaan tuoretta tilliä jos mieli tekee.

Lado lautaselle ja silakoita päälle!

Tässä ruoassa ei turhia hienostella. Maut ovat yksinkertaisia, mutta erittäin toimivia. Päälle voi vielä puristaa sitruunamehua. Silakat ovat todella edullisia, joten niitä kannattaa hyödyntää. Samankaltaisen ruoan voi valmistaa myös muikuista.

2 kommenttia:

  1. öh. marsulla oli joko liian jauhosia perunoita tahi sitten potut piäs kiehahtaan muutaman minutin liian kauan. tein saman myös porkkanoilla, tosin ilman zipuleja.

    VastaaPoista
  2. Voi marsua! No niinhän siinä on tainnut käydä, että muusiperunat oli kehissä tai sitten keittoaika lipsahti käsistä. Porkkanat onkin aika hyvä idea! Niitähän voisi perunoiden kanssa kokeilla samallakin pannulla. Timjamia laittaisin siihen porkkanoiden kaiffariksi.

    VastaaPoista

kokemuksia ja kommentteja!