torstaina

Pinaatti-ricottagnocchit

Tämä toscanalaisruoka kuvastaa hyvin alueen ruokakulttuuria. Luonnonmukaisia selkeitä makuja ilman kastikkeita tai kermaa. Jostain syystä valmistan näitä usein juuri ennen joulua. Ohje neljälle hengelle.

pinaatti-ricottagnocchit















700 g tuoretta pinaattia tai 300 g pakastepinaattia
voita
sipuli
2 pestyä sitruunan kuorta raastettuna 
150 g ricottajuustoa 
3/4 dl vehnäjauhoja
2 munankeltuaista
noin 75 g parmesaani- tai pecorinoraastetta
jauhettua muskottipähkinää

4 dl kasvis- tai kanalientä 
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja jauhottamiseen 

1. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipuli. Sekoita joukkoon pinaatti ja yhden sitruunan kuori raastettuna ja anna kiehua muutama minuutti
2. Kumoa kulhoon, lisää ricotta, jauhot, munankeltuaiset ja parmesaani ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta mustapippurilla, suolalla ja muskottipähkinällä
3. Anna taikinan seistä jääkaapissa ainakin muutama tunti, mieluiten yön yli.
4. Kuumenna sitruunankuoriraasteella maustettu liemi kiehuvaksi, siivilöi ja pidä lämpimänä.
5. Ota gnocchitaikinaa noin teelusikallinen ja pyöräytä se toista lusikkaa avuksi käyttäen soikeaksi palloseksi. Laita gnocchit jauhotetulle alustalle
6. Keitä suuri kattilallinen suolalla maustettua vettä, pudota gnocchit varovasti kiehuvaan veteen ja anna kiehua kahdesta kolmeen minuuttia. Nosta reikäkauhalla lautaselle, kaada päälle kuumaa lientä ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Laadukasta herasta valmistettua ricottajuustoa löytää suuremmista ruokakaupoista. Ricotta on kevyttä ja useimmat italialaiset ricottajuustot ovat myös lisäaineettomia. Gnocchien lisäksi siitä voi valmistaa esimerkiksi juustopiirakoita, makeita torttuja ja lasagnea.

Jos valmistat gnocchit tuoreesta pinaatista, muista leikata pois varret ja huuhdella lehdet kylmällä vedellä ennen keittämistä. Kiehauta pinaatit niihin jääneessä vedessä kunnes lehdet ovat pehmeitä, anna jäähtyä, poista neste ja silppua.

3 kommenttia:

  1. No näitä on kyllä ihan pakko testata!!! En oo ikinä tehny gnoccheja - en ainaka muista tehneeni. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi, että annat taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Koostumus on tällöin oikea ja makukin paljon täyteläisempi. Itse en useimmiten malta odotella :)

    VastaaPoista
  3. Sara08:17

    Oi, ei! Samuli siun pitää nyt lopettaa tämä blogi alkuunsa, kun nyt jo on liian monta hyvää ohjetta, enkä mie kerkee ikuna tehä niitä! :D

    VastaaPoista

kokemuksia ja kommentteja!