maanantaina

Uunijuurekset Halloumi-juustolla

Tämä ruoka on yksi kasvisruokien kestosuosikeistani. Kun ulkona oli noin 150 astetta pakkasta, päätin laittaa juurekset uuniin, käpertyä sohvalle katsomaan jalkapallouusintoja ja kiskaista viltin korviin. Se kannatti, hyvää tuli. Juurekset voi valmistaa myös lihapadan lisäkkeeksi, mutta nälkä lähtee kyllä ilmankin.

Juureksia ja Halloumia















3 perunaa
pari porkkanaa
suurehko punajuuri
noin 100 g palsternakkaa
noin 100 g lanttua
punasipuli
keltasipuli
valkosipulin kynsi
100 g Halloumi-juustoa

öljyä
tl suolaa
puolikas tl currya
puolikas tl jauhettua korianteria
tl paprikajauhetta
(ripaus jauhettua chiliä)
rouhittua mustapippuria
noin tl tummaa siirappia
rosmariinia ja kuminaa maun mukaan


1. Uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori juurekset ja paloittele ne sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa valkosipuli pieneksi silpuksi ja sipulit suurehkoiksi lohkoiksi.
2. Voitele uunivuoka öljyllä, heitä juurekset vuokaan ja valkosipuli sekä mausteet päälle
3. Lisää hieman öljyä ja kääntele juureksia, niin että mausteet tarttuvat joka puolelle
4. Lorauta päälle siirappia ja laita vuoka uuniin. Paista 175 asteessa 45 minuuttia alimmalla tasolla, juureksia välillä käännellen
5. Leikkaa Halloumista viipaleita ja asettele ne juuresten päälle. Siirrä vuoka ylemmälle tasolle ja anna kypsyä vielä 15 minuuttia
6. Homma valmis, peiton alta pois!

Aidosta  kyproslaisesta Halloumi-juustosta kannattaa maksaa. Se valmistetaan lampaan- ja vuohenmaidosta, mutta usein lisänä on myös lehmänmaitoa. Mausteena on minttua, eikä mitään lisäaineita. Vaikka se on todella suolaista, niin se taittaa makeiden juuresten makua juuri sopivasti. Maistuu myös grillattuna, kesää odotellessa.

2 kommenttia:

  1. Feta toimii tässä kans melkoisen loistavasti!

    VastaaPoista
  2. Totta! Kunhan juusto kestää paistamista, eli ei sula ja on suolaista, homma toimii!

    VastaaPoista

kokemuksia ja kommentteja!