Crème Ninon |
noin 500 g herneitä
peruna
valkosipulin kynsi
sipuli tai kaksi
nokare voita
5-7 dl kanalientä
dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria (tai valkopippuria)
(pieni loraus kuohuviiniä)
1. Kuori ja paloittele peruna kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita hetkinen voissa paksupohjaisessa kattilassa ja lisää perunakuutiot
2. Kuullota vielä hetkinen ja lisää herneet, kanaliemi, ripaus suolaa ja mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen vartin verran
3. Kun herneet ovat pehmenneet soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi, lämmitä uudelleen kunnes keitto pulpahtaa ja lisää kevyesti vatkattu kuohukerma. Tarkasta vielä suolaisuus ja lorauta halutessasi sekaan hieman kuohuviiniä. Valmista tuli.
Alkuperäisen ohjeen mukaan pinnalle voi paistaa vielä hieman pekonia, mutta meillä myytävät pekonit sisältävät sen verran reilulti lisäaineita, etten niitä mielelläni lisää mihinkään. Siansivua tuohon voisi toki paistaa, se toimisi hyvin suolattuna varmasti makeahkon hernekeiton seurana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kokemuksia ja kommentteja!