munakoisoa ja muuta hyvää |
1 iso munakoiso
noin dl oliiviöljyä
4-6 valkosipulin kynttä
pari sipulia
yksi pilkottu vihreä chili
puolikas tl kurkumaa
pari tl jauhettua punaista chiliä
purkillinen säilöttyjä kokonaisia tomaatteja tai tomaattimurskaa
muutama rkl sitruunamehua
reilu tl suolaa (paitsi ei niin paljon jos säilötyissä tomaateissa on jo suolaa)
1. Puolita munakoiso pitkittäissuunnassa ja leikkaa puolikkaat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Pilko chilipippuri (siemeniä ei tarvitse poistaa paitsi jos kovasti haluaa).
2. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa tai kasarissa. Kuullota valkosipulia ja sipulia hetkinen, lisää munakoiso, pilkottu chilipippuri, kurkuma ja chilijauhe ja jatka kuullottelua kymmenisen minuuttia. Älä säikähdä vaikka tuollainen määrä öljyä katoaa pannulta, sillä munakoiso on kova kaveri imemään itseensä öljyä.
3. Paloittele tomaatti viipaleiksi ja lisää se pataan sitruunamehun ja suolan kanssa. Sekoittele ja hauduta kymmenisen minuuttia, kunnes munakoiso on sopivasti pehmennyt.
Tarjoile vaikka riisin, hirssin tai kvinoan kanssa. Ja jos tulisuus pelottaa, varaa kaveriksi turkkilaista jogurttia joka tuo helpotusta palavaan kitaan.
Luomu-munakoisoja on valitettavan vähän tarjolla, mutta kasviksia voi myös liottaa hetkisen etikkasuolavedessä, jolloin ainakin osa pinnassa lymyilevistä ylimääräisistä aineista jää liotusveteen. Muista huuhdella kuitenkin ennen käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kokemuksia ja kommentteja!