espanjalainen kalakeitto |
muutama valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
2 tl savupaprikajauhetta (pimenton de la vera)
tl makeaa paprikajauhetta (pimenton dulce)
sipuli
muutama sellerinvarsi
pieni punainen paprika
suurehko porkkana
noin dl herneitä
puolisen kiloa vaaleaa kalaa fileenä
kourallinen kuorittuja katkarapuja
vähintään saman verran kokonaisia katkarapuja
purkillinen simpukoita
4-5 dl valkoviiniä
vajaa litra kalalientä
persiljasilppua koristeluun
1. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Paloittele myös selleri ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota edellä mainittuja oliiviöljyssä ja paprikajauheissa hetkinen, varo kuitenkin polttamasta.
2. Lisää pieniksi kuutioiksi paloiteltu porkkana ja valkoviini. Anna kiehua hetkinen, jonka jälkeen lisää paloiteltu kala ja lientä sen verran että kalat peittyvät hyvin. Keittele noin kymmenisen minuuttia.
3. Lisää herneet ja jäiset äyriäiset simpukoita lukuunottamatta keittoon. Lisää tarvittaessa lientä. Jäiset äyriäiset viilentävät liemen, joten odota, että se alkaa taas höyrytä muttei kuitenkaan kiehua. Lisää simpukat ja nosta liedeltä. Liika kypsentäminen saa äyriäiset kumisiksi.
4. Tarkasta maku ja lisää halutessasi suolaa. Koristele persiljalla.
Syö hetipaikalla, sillä uudelleenlämmitettynä äyriäiset eivät ole parhaimmillaan.
Ostaessasi pakasteesta kalaa ja äyriäisiä, tutki pakkauksia ja osta ainoastaan vastuullisesti pyydettyjä tuotteita. Esimerkiksi ruotsalainen elintarvikejätti Findus panostaa vastuulliseen kalanhankintaan.
Erinomaisen erinomainen keitto!Viikin täti tekee tätä toistekin:)
VastaaPoistaKiitos palautteesta Viikin tädille ja mukavaa alkanutta vuotta! Jos keitto maistuu tuollaiselle Espanjan kävijälle, niin jossain on osuttu oikeaan.
VastaaPoistaturhan hapokasta perheen makuun. liikaa valkoviiniä!!!!
VastaaPoistaHei monelleko tuosta annoksesta riittää?
VastaaPoista