Pasta Amatriciana lautaselle lapioituna |
oliiviöljyä
nokare voita
sipuli
noin 200 g pancettaa tai savustettua siankylkeä
250 g säilöttyjä tomaatteja
puolikas tl chiliä
suolaa
parmesaania koristeluun
1. Kuutioi pancetta/siankylki ja silppua sipuli
2. Kuullota sipulia hetkinen miedolla lämmöllä oliiviöljyssä ja voissa. Kun sipuli on pehmentynyt sopivasti lisää kuutioitu pancetta ja paistele kunnes siihen tarttuu väriä ja rapeutta
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tähän ruokaan sopii esimerkiksi fusilli, penne tai bucatini. Lisää tomaatit ja chili kastikkeeseen ja anna porista miedolla lämmöllä 10 - 15 minuuttia
4. Tarkista kastikkeen suola ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Anna vetäytyä muutaman minuutin ja ripottele päälle reilusti parmesaania.
Buon appetito!
Jotkut käyttävät pancetan asemesta pekonia, mutta se on mielestäni kyllä silkkaa itsepetosta. Sillä melko kaukana toisistaan ovat nuo tuotteet. Minä käytän usein siivutettua siankylkeä, joka on toki pancettaa paksumpaa eikä muutenkaan aivan vastaavaa, mutta edullisempaa, lisäaineetonta ja kevyemmin suolattua kuin suomalainen pekoni. Turha edes toistella, että mitä laadukkaammat raaka-aineet sitä parempi lopputulos. Tämä pätee myös italialaisiin purkitettuihin tomaatteihin, jotka ovat aivan toista maata kuin halvat tomaattimurskat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kokemuksia ja kommentteja!