lanttu on laitettu pannulle paloina |
yksi suurehko tai muutama pieni lanttu
sipuli
nokare voita
reilu dl kuohukermaa
tl siirappia
timjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Kuori lanttu melko paksulti veitsellä, kuorimaveitsellä kestää nimittäin ikuisuuden. Kuutioi juures sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna myös sipuli.
2. Kuullota sipulisilppua ja timjamia hetkinen voissa pannulla ja lisää lanttukuutiot. Vähennä lämpöä ja kääntele, jottei keitos vaan pala pohjaan. Lisää halutessasi loraus vettä, jolloin lanttuja ei tarvitse käännellä jatkuvasti, ja odota että vesi haihtuu kokonaan. Kokeile haarukalla, milloin lantut ovat kypsiä ja hieman pehmenneitä, mutteivät kuitenkaan ylikypsiä.
3. Lorauta joukkoon kerma ja hieman siirappia, anna muhia vielä muutaman minuutin ajan, lisää tarvittava määrä suolaa ja mustapippuria ja tarjoile.
Tulipa se helposti. Ja onpa se hyvää. Sopii makeana lisäkkeenä erinomaisesti suolaisten lihojen kaveriksi.
Noin 200 g lanttua riittää kattamaan kevyesti päivän c-vitamiinitarpeen, ja se sisältää runsaasti muitakin tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja rasvahappoja. Lisää tietoa löydät vaikkapa täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kokemuksia ja kommentteja!