Tässä eräs kehittelemäni ohje. En tehnyt pastataikinaa, vaan käytin valmiita kuivapasta-cannelloniputkia. Nämä voidaan valmistaa myös lasagnelevyistä, mutta ne eivät pysy rullattuina kuin korkeintaan kuumaliimalla, jonka makua yltiöpäinenkään muskottipähkinän käyttö ei valitettavasti peitä.
pinaattia on putkiin tungettu, ja laitimmainen näyttää lysähtäneen |
cannelloniputkia
täyte
oliiviöljyä
pussillinen pakastepinaattia
sipuli
valkosipulin kynsi
purkillinen ricottajuustoa
hieman raastettua parmesaania
kananmuna
raastettua muskottipähkinää
rouhittua mustapippuria
suolaa
kastike
oliiviöljyä ja voita
noin puoli dl vehnäjauhoja
ainakin puoli litraa lämmintä punaista maitoa
muutama dl raastettua parmesaania
muskottipähkinää
suolaa
valkopippuria
1. Valmista täyte kuullottamalla hienonnettu sipuli, valkosipuli ja pinaatti oliiviöljyssä.
2. Sekoita ricotta, parmesaani ja kananmuna kulhossa ja lisää kuullotetut ainekset joukkoon.
3. Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla.
4. Täytä cannellonit käyttäen apuna pientä teelusikkaa ja lado ne voideltuun uunivuokaan.
5. Valmista besciamella-kastike eli lisää sulaan oliiviöljy-voiseokseen jauhot, älä ruskita jauhoja, vaan aloita heti lisäämään maitoa. Hämmennä kastiketta vimmatusti, ettei se pala pohjaan.
6. Kun maitoa on lisätty sen verran, että kastike on sopivan sakeaa, lisää joukkoon parmesaani ja hämmennä niin kauan että juusto on sulanut kastikkeen joukkoon.
7. Nosta kattila liedeltä, mutta älä lopeta vielä hämmentämistä. Mausta ja maista.
8. Voit lopettaa hämmentämisen ja kaataa kastikkeen cannellonien päälle uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin; avainsanat: 200 astetta, 25 minuuttia.
Siinäpä se tuli tehtyä. Melko hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kokemuksia ja kommentteja!