sunnuntaina

Nizzansalaatti

Ja joku väitti, ettei salaatilla lähde nälkä.

nizzansalaatti















5 keitettyä perunaa
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
sipuli
purkki laadukasta tonnikalaa
100 g vihreitä pitkiä papuja
4 tomaattia
puolikas kurkku
dl oliiveja
50 - 65 g anjovista
tuoretta persiljaa

1. Paloittele perunat, tomaatit ja munat lohkoiksi. Siivuta sipuli ohuiksi puolikuiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta anjovikset ja tonnikala
2. Sekoita ainekset salaattikulhossa ja valmista kastike

puoli dl sitruunamehua
puoli rkl laadukasta ruoanlaittosinappia
puoli rkl sokeria
puoli tl suolaa
murskattu valkosipulinkynsi
silputtua tuoretta persiljaa
dl hyvää oliiviöljyä

3. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin ja valuta salaatin päälle. Anna tekeytyä kymmenen minuuttia. Koristele jos siltä tuntuu.

Erinomainen ruokaisa salaatti, jonka tekoon voi käyttää myös lehtisalaattia jos haluaa kevyemmän vaihtoehdon. Osta tonnikalaa, jota kalastetaan vastuullisesti, siitä kertoo erityinen merkki. Vastuullisesta kalastamisesta on julkaistu oma ohjeisto WWF:n internetsivuilla, johon kannattaa tutustua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kokemuksia ja kommentteja!