keskiviikkona

Spaghettia kesäkurpitsan ja parmesaanin kanssa

Viikonloppuiltaisin ruoanlaitto on ehkä kaikista palkitsevinta. Voi kaikessa rauhassa syventyä selailemaan keittokirjoja viiniä siemaillen ja tehdä keittiössä pikkutarkkaa näperrystä tuntitolkulla. Entäs sitten kun on keskiviikkoiltapäivä ja kiljuva nälkä, eikä kaapista löydy mitään inspiroivaa. Ja ruokakaupassa vierailu tuntuu yhtä houkuttelevalta kuin hallitusneuvottelujen liveseuranta. Onneksi ruoka-ainekaapista löytyy aina muutamia perusraaka-aineita. Minulla sellaisia ovat esimerkiksi kananmunat, parmesaani, kesäkurpitsa ja oliiviöljy. No paljon muuta ei tähän ruokaan tarvitakaan. Vetäisin reseptin hatusta kuin kanin konsanaan ja varsin maistuva iltapäivän arkipasta sieltä valmistuikin. Nopeaa ja täyttävää ruokaa, jonka valmistamiseen kului kalliita minuutteja noin vartin verran. Annos yhdelle.

spaghetti di zucchine e parmigiano a'la Samuli















spaghettia yhdelle
kolme rkl oliiviöljyä
noin kymmenen sentin pätkä kesäkurpitsaa
valkosipulin kynsi
kananmuna
pari rkl kermaa
reilun desin verran raastettua parmesaania
suolaa
rouhittua mustapippuria


1. Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan reilussa suolavedessä, ja sillä välin sekoita haarukalla kulhossa muna, noin puolet raastamastasi parmesaanista, kerma ja ripaus suolaa.
2. Leikkaa kesäkurpitsan pätkä pitkittäin ensin puoliksi ja syntyneet puolikkaat taas puoliksi. Poista siemenet veitsellä leikaten ja raasta kesäkurpitsa raastimella reiluksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
3. Kuullota valkosipulia ja kesäkurpitsaraastessa hetkinen pannussa oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta pannu liedeltä ja kaada kypsä spaghetti raasteen joukkoon, lorauta sekaan myös munakermaseos. Hämmennä spaghettia sen verran, että munaseos hyytyy hieman, mutta ei muutu vielä kokkareiseksi. Tarkasta suolaisuus.
4. Nosta lautaselle ja ripottele loppu parmesaanista sekä hieman oliiviöljyä pastan niskaan.

Valmis!

2 kommenttia:

  1. We've made something similar to this- it was quite good but next time I think we'll try your recipe.

    VastaaPoista
  2. Thanks for your comment Mrs. V! Just remember to use real cream and good quality olive oil, and you can't go wrong. Probably one of the easiest ways of making good pasta.

    VastaaPoista

kokemuksia ja kommentteja!